Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

Jadłospis 24.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb graham 50 g ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek homogenizowany naturalny 150g1 szt (MLE), Sałata zielona 10 g, Pomidor 90 g, Jabłko 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta  z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb graham 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek homogenizowany naturalny 150g1 szt (MLE), Sałata zielona 10 g, Pomidor 90 g, Jabłko 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Chleb graham 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

KOLACJA

Dieta podstawowa

Barszcz czerwony czysty 350 ml (MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki gotowane 200 g, Kapusta z pieczarkami 150 g
Kompot z suszu 250 ml, Babka drożdżowa 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony czysty 350 ml (MLE, SEL), Ziemniaki gotowane 200 g, Ryba gotowana (Dorsz) 150 g ( RYB,), Kapusta z pieczarkami 150 g, Kompot z suszu b/c 250 ml, Mandarynka 1 szt

 

 

Jadłospis 23.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kiwi 1 szt 1 szt, Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb graham 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kiwi 1 szt 1 szt, Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD
Dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami300 g ( SEL, GLU JĘCZ), Sos pomidorowy 80 ml ( GLU PSZ),Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami300 g ( SEL, GLU JĘCZ), Sos pomidorowy 80 ml ( GLU PSZ),Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU,PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Twaróg półtłusty 50 g ( MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rukola 10 g
Jabłko 1 szt, Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt (MLE), Pomidor 90 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Twaróg półtłusty 50 g ( MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rukola 10 g, Jabłko 1 szt 1 szt, Jogurt  brzoskwiniowy 150g 1 szt ( MLE), Pomidor 90 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 

 

Jadłospis 19.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasztet z fasoli () 50 g ( GLU PSZ,JAJ), Banan 1szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Pomidor 80 g, Sałata zielona 20g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersi kurczaka-produktdrobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,SEL, GOR), Pasztet z fasoli () 50 g ( GLU PSZ,JAJ), Jabłko 1 szt 1, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Sałata zielona 20 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wp dieta 200 g (GLU PSZ, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka () 125 g
(MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wp dieta 200 g (GLU PSZ, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka () 125 g
(MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

 

Jadłospis 18.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE,GLU OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50g (RYB), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1, Por ( MLE), Pomidor 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona, 50 g (SOJ, MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50g (RYB), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt , Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE), Pomidor 50

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ,SEL), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno, tarta 125 g (MLE, S02), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 Ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ,SEL), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno, tarta 125 g (MLE, S02,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 17.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pomidor 80 g, Pomarańcza 1 szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Sałata zielona 20 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Masło extra 82% 10 g ( MLE), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU,PSZ), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Pomidor 80 g, Pomarańcza 1 szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Sałata zielona 20 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z grysikiem dieta  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 150 g, Sos pietruszkowy 80 ml (GLU PSZ,MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem  125 g, Surówka wykwintna z olejem b/c 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z grysikiem dieta  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 150 g, Sos pietruszkowy 80 ml (GLU PSZ,MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem  125 g, Surówka wykwintna z olejem b/c 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jadłospis 16.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 50 g, Rukola 10 g, Pomidor 90 g, Banan 1szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 50 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Rukola 10 g, Pomidor 90 g, Banan 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek z/c z cynamonem 150 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE), Kompot z aronii* b/c 250 ml, Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 200 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryż na sypko ( brązowy) 200 g, Mus z jabłek z/c z cynamonem 150 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE), Kompot z aronii* b/c 250 ml, Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 200 g

Jadłospis 12.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Polędwica delikatna- produkt blokowy drobiowo-wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Sałata zielona 20 g, Pomarańcza 1 szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Pomidor 80 g

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Polędwica delikatna- produkt blokowy drobiowo-wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Sałata zielona 20 g, Pomarańcza 1 szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Pomidor 80 g

OBIAD
Dieta podstawowa

Dyniowa z zacierką 350 ml ( GLU, PSZ, JAJ, MLE, SEL ), Ryba smażona (Miruna) 150 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane  200g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z zacierką 350 ml ( GLU, PSZ, JAJ, MLE, SEL), Ryba gotowana (Miruna) 150 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Jadłospis 12.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 50 g, Pasta z twarogu i cebuli 50 g ( MLE), Sałatka jarzynowa – dieta 80 g (MLE, SEL), Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z twarogu i cebuli 50 g ( MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 50 g, Sałatka jarzynowa – dieta 80 g (MLE, SEL), Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, Surówka z marchwi i selera drobno tarta 125 g (MLE, SEL), Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, Surówka z marchwi i selera drobno tarta 125 g (MLE, SEL), Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

Jadłospis 11.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Pomidor 100 g, Śliwka 150 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Pomidor 100 g, Śliwka 150 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL),Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 150 g, Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL),Kalafior gotowany* 125 g, Buraczki gotowane 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g, Mięso drobiowe gotowane z udźcakurczaka 150 g, Sos jarzynowy 80 ml ( GLU PSZ, SEL),Kalafior gotowany* 125 g,Buraczki gotowane  125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

 

 

 

Jadłospis 10.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Pasztet drobiowy (50g) 1 szt ( GLUPSZ, SOJ, MLE), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Banan 1szt. 1 szt, Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE), Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Jabłko Kiwi 1 szt., Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE),Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Solferino z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g,Dynia z wody z ziołami 125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Dynia z wody z ziołami 125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek*b/c 250 ml.

 

Jadłospis 09.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt, Sałata zielona 20 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 125 g, Surówka z selera i jabłka 125 g (MLE, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml

Dieta z ograniczeniem łato przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE,SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 215 g, Surówka z selera i jabłka 125 g (MLE, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 06.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Śliwka 150 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek kiszony 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Serek kanapkowy mini o smaku, śmietankowym 30g 2 szt ( MLE),Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Śliwka 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek kiszony 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Ryżowa 350 ml ( MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka żydowska z olejem 125 g, Warzywa po grecku 125 g ( GLU, PSZ, SEL,\), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 Ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ryżowa  350 ml ( MLE, SEL), Ryba gotowana (Dorsz) 150 g ( RYB), Surówka żydowska z olejem . 125 g, Warzywa po grecku 125 g ( GLU, PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 05.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,SEL, GOR), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt (MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym, 30g 2 szt (MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Mandarynka 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ), Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego), 200 g (GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta, 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ), Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego), 200 g (GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta, 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml