Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Banan 1 szt, Ogórek świeży 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Banan 1 szt, Ogórek świeży 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z grysikiem dieta* 350 ml (GLU, PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 200 g, Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU, PSZ, MLE), Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z grysikiem dieta* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 200 g, Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE), Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

 

Jadłospis 15.12.2025r.

Śniadanie

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,), Pasztet z ciecierzycy* 50 g ( GLU PSZ, JAJ,), Ogórek świeży 50 g, Pomarańcza 1 szt, Sałata lodowa 20 g.

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,),Pasztet z ciecierzycy* 50 g ( GLU PSZ,
JAJ,), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,), Ogórek świeży 50 g, Pomarańcza 1 szt., Sałata lodowa 20g.

 

Obiad

Dieta podstawowa

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek prażonych 100 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,), Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Klopsik wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,), Sos własny* 50 ml ( GLU PSZ, SEL,), Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Fasolka szparagowa z wody* 100 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Śniadanie Dieta podstawowa Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Papryka świeża 50 g, Mandarynka 1 szt, Rzodkiew biała 50 g.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE),Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Papryka świeża 50 g, Śliwka 1 szt, Rzodkiew biała 50 g.

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z makaronem* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Morszczuk) 200 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z makaronem* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba gotowana (Morszczuk) 200 g (RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 50 g (MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL), Jabłko 1 szt. Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Rzodkiewka 50 g

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 50 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio, rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL), Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Rzodkiewka 50 g

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka – dieta * 200 g, Surówka z marchwi i selera z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Surówka wiosenna 125 g ( MLE), Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka – dieta * 200 g, Surówka z marchwi i selera z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Surówka wiosenna 125 g ( MLE), Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 50 g, Pomidor 50 g, Papryka świeża 50 g, Gruszka 1szt. 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml,  Chleb razowy 50 g(GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 50 g, Pomidor 50 g, Papryka świeża 50 g, Gruszka 1szt.

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Zrazik drobiowy gotowany z udźca kurczaka 150 g, Sos jarzynowy * 80 ml ( GLU PSZ, SEL), Buraczki gotowane 200 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Zrazik drobiowy  gotowany z udźca kurczaka 150 g, Sos jarzynowy * 80 ml ( GLU PSZ, SEL), Buraczki gotowane 200 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), Miód (25g) 2 szt, Ogórek kwaszony małosolny 50 g (GOR), Pomidor 50 g, Banan 1szt, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Ser żółty 50 g (MLE), Ogórek kwaszony małosolny 50 g (GOR), Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa, gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Dynia gotowana 125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa, gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Dybia gotowana125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 m

ŚNIADANIE

Dieta Podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g(GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka szkolna- wp. parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE),Ser żółty 50 g (MLE),Ogórek świeży 50 g, Papryka świeża 50 g,Jabłko 1 szt.

Dieta z ograniczeniem łatwo przswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka szkolna- wp. parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Ogórek świeży 50 g, Jabłko 1 szt, Papryka świeża 50 g.

OBIAD

Dieta Podstawowa

Brokułowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,), Sos koperkowy * 50 ml ( GLU PSZ, MLE,),Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,), Sos koperkowy * 50 ml ( GLU PSZ, MLE,),Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Śliwka szt 1 szt, Ogórek świeży 80 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20g 3 szt ( MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Śliwka szt 1 szt, Ogórek świeży 80 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Ryżowa * 350 ml  MLE, SEL), Ryba smażona (Morszczuk) 200 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ryżowa * 350 ml ( MLE, SEL), Ryba pieczona (Morszczuk) 200 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU, PSZ, SEL)

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Twaróg półtłusty 50 g ( MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Pomarańcza 1 szt,

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Twaróg półtłusty 50 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Pomarańcza 1 szt,

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 400 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL ), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno-warzywny* (z mięsa wieprzowego) 200 g (GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta, 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 400 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno-warzywny* (z mięsa wieprzowego) 200 g (GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta, 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt), Banan 1szt. 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g ( SEL)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Szynka z piersią indyczą- wędlina drobiowa grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej 50 g ( SOJ, SEL), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g ( SEL)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR), Ser żółty 50 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Rzodkiew biała 80 g, Jabłko 1 szt

Dieta ta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR), Ser żółty 50 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt, Rzodkiew biała 80 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Grochowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 100 ml ( GLU PSZ, MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ), Szpinak gotowany z olejem125g.* 200 g ( GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 m, Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 100 g (MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ),Szpinak gotowany z olejem.* 125 g ( GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml, Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 100 g (MLE)

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa  b/c 250 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU, PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy parzony w osłonce niejadalnej 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, MLE, GOR), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa b/c 250 ml ( MLE), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy
parzony w osłonce niejadalnej 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, MLE, GOR), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Mandarynka 1 szt, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g

OBIAD 

Dieta podstawowa

Wielowarzywna z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu* 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Wielowarzywna z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu* 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU, PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Ogórek zielony 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo, rozdrobniona 50 g, Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Ogórek zielony 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jabłko 1 szt

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z zacierką * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Morszczuk) 200 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z zacierką * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba pieczona (Morszczuk) 200 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU, PSZ, SEL)

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE,, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU, PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g ( SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Brzoskwinia 1 szt, Sałata zielona 20 g, Ser żółty 50 g ( MLE)

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g ( SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Brzoskwinia 1 szt, Ser żółty 50 g ( MLE), Sałata zielona 20 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 100 g, Szpinak gotowany z olejem.* 100 g ( GLU, PSZ, MLE), Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 300 g ( SEL, GLU JĘCZ), Sos pomidorowy 50 ml ( GLU PSZ ), Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 100 g, Szpinak gotowany z olejem.* 100 g ( GLU, PSZ, MLE), Kompot z aronii* b/c 250 m