Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Papryka świeża 50 g, Jabłko szt, Ogórek kiszony 50 g.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE),Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Ogórek kiszony 50 g.

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Morszczuk) 200 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL,), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba gotowana (Morszczuk) 200 g (RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE,, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU, PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g ( SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Brzoskwinia 1 szt, Sałata zielona 20 g, Ser żółty 50 g ( MLE)

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g ( SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Brzoskwinia 1 szt, Ser żółty 50 g ( MLE), Sałata zielona 20 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 100 g, Szpinak gotowany z olejem.* 100 g ( GLU, PSZ, MLE), Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 300 g ( SEL, GLU JĘCZ), Sos pomidorowy 50 ml ( GLU PSZ ), Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 100 g, Szpinak gotowany z olejem.* 100 g ( GLU, PSZ, MLE), Kompot z aronii* b/c 250 m

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz szczeciński 50 g ( RYB, SOJ), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz szczeciński 50 g ( RYB, SOJ), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Pulpet drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Fasolka szparagowa z wody* 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Pulpet drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Fasolka szparagowa z wody* 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kakao z mlekiem b/c 250 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo, rozdrobniony parzony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Papryka świeża 50 g, Banan 1szt, Pomidor 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kakao z mlekiem b/c 250 ml ( MLE), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 200 g, Sos meksykański z fasolą 50 g ( GLU PSZ), Surówka z pora, jabłka i marchewki 100 g (MLE), Buraczki gotowane 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 200 g, Sos meksykański z fasolą 50 g ( GLU PSZ), Surówka z pora, jabłka i marchewki 100 g (MLE), Buraczki gotowane 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,),Masło extra 82% 10 g ( MLE)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasztet z fasoli* 50 g ( GLU PSZ, JAJ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml,  Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Gruszka 1szt. 150 g, Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych  węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,),Pierś gotowana premium-dr,produkt
grubo rozdrobniony, parzony w osłonceniejadalnej. 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR ,Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1szt. 150 g, Ogórek kiszony 80 g, Sałata zielona 20 g.

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE),Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Surówka z selera z olejem 100 g, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE), Surówka z selera z olejem 100 g, Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

 

 

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Banan 1 szt, Ogórek świeży 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Banan 1 szt, Ogórek świeży 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty młodej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty młodej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Pasztet z soczewicy * 50 g ( GLU PSZ, JAJ), Brzoskwinia 1 szt, Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasztet z soczewicy * 50 g ( GLU PSZ, JAJ), Brzoskwinia 1 szt, Pomidor 80 g,  Sałata zielona 20 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wieprz łop* 200 g (GLU PSZ, MLE, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka 125 g (MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wieprz łop* 200 g (GLU PSZ, MLE, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka 125 g (MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU,OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Ogórek świeży 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Ogórek świeży 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy * 100 ml ( GLU PSZ, SEL), Kalafior gotowany* 125 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno tarta 125 g (MLE, S02), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy * 100 ml ( GLU PSZ, SEL), Kalafior gotowany* 125 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno tarta 125 g (MLE, S02), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pomidor 90 g, Arbuz 150 g, mix sałat

Dieta z ograniczeniem łatwo przswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Masło extra 82% 10 g ( MLE), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 90 g, Arbuz 150 g, mix sałat 10 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z grysikiem dieta* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 200 g, Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE), Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z grysikiem dieta* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 200 g, Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE), Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

ŚNIADANIE

Dieta Podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,), Pasztet z ciecierzycy* 50 g ( GLU PSZ, JAJ,), Ogórek świeży 50 g, Brzoskwinia 1 szt, Sałata lodowa 20g.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE),Pasztet z ciecierzycy* 50 g ( GLU PSZ, JAJ), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Brzoskwinia szt, Sałata lodowa 20 g.

OBIAD

Dieta Podstawowa

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek prażonych 100 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,),Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek prażonych 100 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,),Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE,), Papryka świeża 50 g, Śliwka 1 szt, Rzodkiew biała 50 g.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE,),Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Papryka świeża 50 g, Śliwka 1 szt, Rzodkiew biała 50 g.

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z makaronem* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Ryba smażona (Morszczuk) 200 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL,), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z makaronem* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Ryba gotowana (Morszczuk) 200 g (RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL,), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 50 g (MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL), Jabłko 1 szt. Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Rzodkiewka 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 50 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio, rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL), Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Rzodkiewka 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka – dieta * 200 g, Surówka z marchwi i selera z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Surówka wiosenna 125 g ( MLE), Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka – dieta * 200 g, Surówka z marchwi i selera z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Surówka wiosenna 125 g ( MLE), Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 50 g, Pomidor 50 g, Papryka świeża 50 g, Gruszka 1szt. 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml,  Chleb razowy 50 g(GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 50 g, Pomidor 50 g, Papryka świeża 50 g, Gruszka 1szt.

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Zrazik drobiowy gotowany z udźca kurczaka 150 g, Sos jarzynowy * 80 ml ( GLU PSZ, SEL), Buraczki gotowane 200 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Zrazik drobiowy  gotowany z udźca kurczaka 150 g, Sos jarzynowy * 80 ml ( GLU PSZ, SEL), Buraczki gotowane 200 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), Dżem (25g) 2 szt, Ogórek kwaszony małosolny 50 g (GOR), Pomidor 50 g, Banan 1szt, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Ser żółty 50 g (MLE), Ogórek kwaszony małosolny 50 g (GOR), Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa, gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Sałata zielona z sosem vinegrett 125 g (GOR), Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa, gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Sałata zielona z sosem vinegrett 125 g (GOR), Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 m