Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

Jadłospis 01.04.2025r.

ŚNIADANIE
Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet drobiowy (50g) 1 szt ( GLU, PSZ, SOJ, MLE), Miód (25g) 2 szt, Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Banan 1szt., Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt (MLE), Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Ser żółty 50 g (MLE), Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIA

Dieta podstawowa

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Dynia z wody z ziołami 125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 125 g, Dynia z wody z ziołami 125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 ml

Jadłospis 31.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g ( SOJ,)
Ogórek świeży 50 g, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g ( SOJ,), Ogórek świeży 50 g, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 125 g, Surówka z selera i jabłka 125 g (MLE, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml

Dieta z ograniczeniem łato przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE,SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 215 g, Surówka z selera i jabłka 125 g (MLE, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 28.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ,MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Pomarańcza 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek kiszony 80 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Pomarańcza 1 szt., Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek kiszony 80 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Ryżowa 350 ml ( MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane  200 g, Surówka żydowska z olejem . 125 g, Warzywa po grecku  125 g ( GLU, PSZ, SEL,), Kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ryżowa 350 ml ( MLE, SEL), Ryba gotowana (Dorsz) 150 g (RYB), Surówka żydowska z olejem. 125 g, Warzywa po grecku 125 g ( GLU, PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 27.03.2025r.

Śniadanie

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Serek kanapkowy mini o smaku, śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt (MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pierś gotowana premium-dr,produkt, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Mandarynka 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno warzywny  (z mięsa wieprzowego) 200 g ( GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno warzywny  (z mięsa wieprzowego) 200 g ( GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Jadłospis 26.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kefir 1,5% tł 150g ( MLE), Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL)

Dieta z ograniczeniem latwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Szynka z piersią indyczą- wędlina drobiowa grubo rozdrobniona, parzona,w osłonce niejadalanej 50 g ( SOJ, SEL), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 25

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 25 0ml

 

Jadłospis 25.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z ryby gotowanej (łosoś) z warzywami () 50 g (RYB, SEL), Ser żółty 50 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Pomidor 80 g, Jabłko 1 szt, Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE)

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z ryby gotowanej (łosoś) zwarzywami 50 g (RYB, SEL), Ser żółty 50 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grochowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g (GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 100 ml ( GLU PSZ,MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 125 g ( MLE), Szpinak gotowany z olejem.* 125 g (GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami 350 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g (GLU, PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 100 ml ( GLU PSZ,MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 125 g ( MLE), Szpinak gotowany z olejem.* 125 g (GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Jadłospis 24.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE,GLU OW), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kiwi 1, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Pierś gotowana premium-dr,produkt, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kiwi 1 szt, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 m

 

Jadłospis 21.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj 50 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt,, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g ( JAJ, MLE), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g, Sałata 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem  125 g ( GLU, PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL)ml, Ryba pieczona (Dorsz) 150 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 125 g ( GLU,PSZ, SEL)

 

Jadłospis 20.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g ( SOJ), Sałatka jarzynowa 80 g ( MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Sałata zielona 20 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ) Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g ( SOJ), Sałatka jarzynowa – dieta 80 g ( MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Sałata zielona 20 g, Chleb Graham 50g ( GLU PSZ), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL ), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Szpinak gotowany z olejem* 125 g ( GLU PSZ,), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana  350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kaszotto jęczmienne z mi esem wieprzowym i warzywami 300g (SEL, GLU, JECZ), Sos pomidorowy 80ml (GLU, PSZ), Szpinak gotowany z olejem 125g(GLU, PSZ, MLE), Cukinia gotowana z pomidorami 125g, Kompot z aronii 125ml

Jadłospis 19.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa 250 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50 g (RYB), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt (MLE), Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g

Dieta z ograniczaniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50 g (RYB), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt (MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU, PSZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Kawa zbożowa 250ml (MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z makaronem dieta 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL),Kopytka ziemniaczane *. 200 g ( GLU PSZ, JAJ), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL), Surówka z marchwi drobno tarta 125 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem dieta 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki gotowane 200 g ( GLU PSZ, JAJ), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL), Surówka z marchwi drobno tarta 125 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g

Jadłospis 18.03.2025r.

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 50 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL ), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 150 g, Sos meksykański z fasolą 80 g ( GLU, PSZ), Surówka z kapusty białej z koperkiem i z olejem 125 g, Buraczki gotowane 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL ), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 150 g, Sos meksykański z fasolą 80 g ( GLU, PSZ), Surówka z kapusty białej z koperkiem i z olejem 125 g, Buraczki gotowane 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jadłospis 17.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kiwi 1 szt, Ogórek kiszony 80 g, Sałata zielona 20 g, Jogurt brzoskwionowy 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kiwi 1 szt, Ogórek kiszony 80 g, Sałata zielona 20 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g ( GLU, PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE), Surówka z selera i jabłka  125 g (MLE, SEL), Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE), Surówka z selera i jabłka  125 g (MLE, SEL), Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 m

Jadłospis 14.03.2025r.

ŚNIADANIE
Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Jabłko 1 szt, Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt (MLE), Ogórek świeży 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE). Ser żółty 50 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek świeży 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny 350 ml ( MLE,SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny 350 ml ( MLE,SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 13.03.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g  (PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Pasztet z fasoli 50 g ( GLU PSZ,JAJ), Banan 1szt. 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE), Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Pasztet z fasoli 50 g ( GLU PSZ,JAJ), Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE), Sałata zielona 20 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wp  200 g ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka 125 g (MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wp  200 g ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka 125 g (MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m