Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Śliwka szt 1 szt, Ogórek świeży 80 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20g 3 szt ( MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Śliwka szt 1 szt, Ogórek świeży 80 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Ryżowa * 350 ml  MLE, SEL), Ryba smażona (Morszczuk) 200 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ryżówa * 350 ml ( MLE, SEL), Ryba pieczona (Morszczuk) 200 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU, PSZ, SEL)

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Twaróg półtłusty 50 g ( MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Brzoskwinia 1 szt, Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Twaróg półtłusty 50 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Brzoskwinia 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 400 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL ), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno-warzywny* (z mięsa wieprzowego) 200 g (GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta, 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 400 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno-warzywny* (z mięsa wieprzowego) 200 g (GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta, 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt), Banan 1szt. 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g ( SEL)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Szynka z piersią indyczą- wędlina drobiowa grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej 50 g ( SOJ, SEL), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g ( SEL)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Sałata zielona z kefirem 125 g ( MLE), Kalafior gotowany* 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Sałata zielona z kefirem 125 g ( MLE), Kalafior gotowany* 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR), Ser żółty 50 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Rzodkiew biała 80 g, Jabłko 1 szt

Dieta ta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR), Ser żółty 50 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt, Rzodkiew biała 80 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Grochowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 100 ml ( GLU PSZ, MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ), Szpinak gotowany z olejem125g.* 200 g ( GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ),Szpinak gotowany z olejem.* 125 g ( GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml

 

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU, OW), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt Arbuz 150 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g,

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Arbuz 150 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g

OBIAD 

Dieta podstawowa

Wielowarzywna z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu* 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Wielowarzywna z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu* 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU, PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Ogórek zielony 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo, rozdrobniona 50 g, Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Ogórek zielony 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jabłko 1 szt

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z zacierką * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Morszczuk) 200 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z zacierką * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba pieczona (Morszczuk) 200 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem* 100 g (GLU, PSZ, SEL)

 

 

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE,, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU, PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g ( SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Brzoskwinia 1 szt, Sałata zielona 20 g, Ser żółty 50 g ( MLE)

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE), Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g ( SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Brzoskwinia 1 szt, Ser żółty 50 g ( MLE), Sałata zielona 20 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 100 g, Szpinak gotowany z olejem.* 100 g ( GLU, PSZ, MLE), Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 300 g ( SEL, GLU JĘCZ), Sos pomidorowy 50 ml ( GLU PSZ ), Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 100 g, Szpinak gotowany z olejem.* 100 g ( GLU, PSZ, MLE), Kompot z aronii* b/c 250 m

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz szczeciński 50 g ( RYB, SOJ), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz szczeciński 50 g ( RYB, SOJ), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Pulpet drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Fasolka szparagowa z wody* 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Pulpet drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE), Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 100 g, Fasolka szparagowa z wody* 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kakao z mlekiem b/c 250 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo, rozdrobniony parzony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Papryka świeża 50 g, Banan 1szt, Pomidor 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kakao z mlekiem b/c 250 ml ( MLE), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 200 g, Sos meksykański z fasolą 50 g ( GLU PSZ), Surówka z pora, jabłka i marchewki 100 g (MLE), Buraczki gotowane 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 200 g, Sos meksykański z fasolą 50 g ( GLU PSZ), Surówka z pora, jabłka i marchewki 100 g (MLE), Buraczki gotowane 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasztet z fasoli* 50 g ( GLU PSZ, JAJ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Nektarynka 1 szt, Ogórek kiszony 80 g, Sałata zielona 20 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasztet z fasoli* 50 g ( GLU PSZ, JAJ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Nektarynka 1 szt, Ogórek kiszony 80 g, Sałata zielona 20

OBIAD

Dieta podstawowa

Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE), Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Surówka z marchwi z olejem 100 g, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU, PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE), Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Surówka z marchwi z olejem 100 g, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

 

Jadłospis 29.08.2025r.

Śniadanie

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Miód (25g) 2 szt, Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Banan 1szt. , Ogórek świeży 50g.

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajlnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Ser żółty 50 g (MLE,), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio  rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Jabłko 1 szt, Ogórek świeży 50 g.

 

Obiad

Dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Pulpet rybny (Łosoś) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,), Bukiet jarzyn z koncentratem
pomidorowym i olejem * 100 g ( SEL,), Surówka z kapusty młodej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml.

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajlnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Pulpet rybny (Łosoś) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,), Bukiet jarzyn z koncentratem
pomidorowym i olejem * 100 g ( SEL,), Surówka z kapusty młodej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml.

 

 

Jadłospis 28.08.2025r.

Śniadanie 28.08.2025r.

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,),Pasztet z soczewicy * 50 g ( GLU PSZ,JAJ,),Brzoskwinia 1 szt,
Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU
PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,), Pasztet z soczewicy * 50 g ( GLU PSZ, JAJ,), Brzoskwinia 1 szt , Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g.

Obiad

Dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,), Sos boloński z mięsa wieprz łop* 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL, ),Surówka z rzodkwi i jabłka () 100 g (MLE,), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,), Sos boloński z mięsa wieprz łop* 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL, ),Surówka z rzodkwi i jabłka () 100 g (MLE,), Bukiet warzyw gotowanych królewski*100 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

 

Jadłospis 27.08.2025r.

Śniadanie

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE,), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE,),Papryka świeża 50 g
Jabłko 1 szt , Ogórek świeży 50g.

 

Dieta z ograniczeniem łatoprzyswjalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona
50 g (SOJ, MLE,), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE,), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Ogórek świeży 50g.

 

Obiad

Dieta podstawowa

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g ( GLU PSZ, JAJ, ),Sos jarzynowy * 50 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Kalafior gotowany* 100 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno tarta 100 g ( MLE, S02,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatoprzyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g ( GLU PSZ, JAJ, ),Sos jarzynowy * 50 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Kalafior gotowany* 100 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno tarta 100 g ( MLE, S02,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml.

 

 

Jadłospis 26.08.2025r.

Śniadanie

Dieta podstawowa

Kakao z mlekiem b/c 250 ml ( MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Ser żółty 50 g (MLE,), Dżem 25 g 2 szt, Pomidor 90 g, Arbuz 150 g, mix sałat 10 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzswajalnych węglowodanów

Kakao z mlekiem b/c 250 ml ( MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU
PSZ,), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Ser żółty 50 g (MLE,), Pomidor 90 g, Arbuz 150 g, mix sałat 10 g.

 

Obiad

Dieta podstawowa

Jarzynowa z grysikiem dieta* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 200 g, Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ,
MLE,), Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z grysikiem dieta* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Filet z kurczaka gotowany 200 g, Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ,
MLE,), Marchew gotowana z olejem 100 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.