Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

Jadłospis 21.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g(GLU PSZ, GLU ŻYT,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 50 g, Pomidor 90 g, Banan 1szt. 1 szt
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,),Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty
lodowej 50 g,Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Pomidor 90 g, Jabłko 1 szt 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek () z/c z cynamonem 150 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,),Kompot z aronii* b/c 250 ml
Surówka z marchwi z olejem ()drobno tarta 125 g, Fasolka szparagowa z wody* 125 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos własny () 50 ml (GLU PSZ, SEL,), Surówka z marchwi z olejem ()drobno tarta 125 g, Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

Jadłospis 18.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE,), Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce
niejadalnej 50 g, Sałata zielona 20 g, Śliwka 150 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,), Pomidor 80 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych  węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE,), Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Sałata zielona 20 g, Śliwka 150 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomidor 80 g.

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z zacierką () 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,), Ryba smażona (Miruna) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem ()
125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 125 g (SEL,),Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych  węglowodanów

Dyniowa z zacierką () 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,), Ryba gotowana (Miruna) 150 g ( RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 125 g,
Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 125 g (SEL,),Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

 

Jadłospis 17.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Pasta z twarogu i cebuli 50 g ( MLE,), Sałatka jarzynowa – dieta ()* 100 g (MLE, SEL,),
Jabłko 1 szt,  Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 mlChleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pasta z twarogu i cebuli 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Sałatka jarzynowa – dieta ()* 100 g (MLE, SEL,), Jabłko 1 szt , Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml
(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ),Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka dieta () 200 g Surówka z marchwi i selera () drobno
tarta 125 g (MLE, SEL,), Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Leczo z mięsem drobiowym z indyka dieta () 200 g, Surówka z marchwi i selera () drobno
tarta 125 g (MLE, SEL,),Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

 

Jadłospis 16.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE,), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE,),
Pomidor 100 g, Śliwka 150 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,).

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych  węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona
50 g (SOJ, MLE,), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE,), Pomidor 100 g, Śliwka 150 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,).

 

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,),Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g, Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 150 g, Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,),Kalafior gotowany* 125 g, Buraczki gotowane () 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych  węglowodanów

Grysikowa () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 250 g, Mięso drobiowe gotowane z udźcakurczaka 150 g, Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,),Kalafior gotowany* 125 g,Buraczki gotowane () 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

 

 

Jadłospis 15.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,),Masło extra 82% 10 g ( MLE,),Pasztet drobiowy (50g) 1 szt ( GLU PSZ, SOJ, MLE, ), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Banan 1szt. 1 szt, Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE,),
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa
szynka wędzona parzona 50 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, Jabłko Kiwi 1 szt., Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ),
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,),Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE,).

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Solferino z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Makaron 200 g (GLU PSZ,), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 125 g,Dynia z wody z ziołami 125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,), Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 150 g, Sos szpinakowy* 80 ml ( GLU PSZ,)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem ()125 g, Dynia z wody z ziołami 125 g, Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek*b/c 250 ml.

 

 

 

 

Jadłospis 14.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta Podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml(MLE, GLU JĘCZ, ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLUPSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Pasta z twarogu i ryby got. (plamiak) z koperkiem 50 g (RYB, MLE,), Ser żółty 50 g (MLE,), Pomidor 50 g,
Kalarepa szatkowana 50 g, Jabłko 1 szt 1 szt,Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,),Pasta z twarogu i ryby got. (plamiak) z
koperkiem 50 g (RYB, MLE,), Ser żółty 50 g (MLE,), Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt 1 szt, Kalarepa szatkowana 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

 

 

Obiad

Dieta Podstawowa

Brokułowa z ryżem () 400 ml ( MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,),Sos koperkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,),Surówka z selera i jabłka () 125 g, (MLE, SEL,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml.

 

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ryżem () 400 ml ( MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,), Sos koperkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z selera i jabłka () 125 g (MLE, SEL,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml.

 

 

 

 

Jadłospis 11.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Śliwka 150 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek kiszony 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE), Serek kanapkowy mini o smaku, śmietankowym 30g 2 szt ( MLE),Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Śliwka 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek kiszony 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Ryżowa 350 ml ( MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka żydowska z olejem 125 g, Warzywa po grecku 125 g ( GLU, PSZ, SEL,\), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 Ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ryżowa  350 ml ( MLE, SEL), Ryba gotowana (Dorsz) 150 g ( RYB), Surówka żydowska z olejem . 125 g, Warzywa po grecku 125 g ( GLU, PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 10.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Mandarynka 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 200 g ( GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z oleje drobno tarta 125 g ( SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 Ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 200 g ( GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z oleje drobno tarta 125 g ( SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 Ml

Jadłospis 09.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt (MLE), Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Szynka z piersią indyczą- wędlina drobiowa grubo rozdrobniona, parzona,w osłonce niejadalanej 50 g (SOJ, SEL), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g (SEL), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 Ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 Ml

Jadłospis 08.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z ryby gotowanej (plamiak) z warzywami 50 g (RYB, SEL), Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 50 g,Kalarepa szatkowana 50 g Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z ryby gotowanej (plamiak) z warzywami 50 g (RYB, SEL), Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt, Kalarepa szatkowana 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grochowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g (GLU PSZ, JAJ), Sos ziołowy 100 ml ( GLU PSZ,SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Surówka z kalarepy, jabłka i marchewki  drobno tarta 125 g ( MLE), Szpinak gotowany z olejem* 125 g (GLU PSZ), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g (GLU PSZ, JAJ), Sos ziołowy 80 ml ( GLU PSZ, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Surówka z kalarepy, jabłka i marchewki drobno tarta 125 g ( MLE), Szpinak gotowany z olejem* 125 g (GLU PSZ), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Jadłospis 07.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kiwi 1 szt, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,GOR), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kiwi 1 szt, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Wielowarzywna z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu () 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Wielowarzywna z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu () 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 ml

 

Jadłospis 04.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko pieczone 1szt. 1 szt, Pomidor 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatow przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g, Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko pieczone 1szt., Pomidor 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jabłko 1 szt 1, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z zacierką 350 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 125 g (GLU PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 Ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z zacierką 350 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), Ryba pieczona (Dorsz) 150 g ( RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200  Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 125 g (GLU PSZ, SEL)

Jadłospis 03.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g (SOJ) Sałatka jarzynowa – dieta ()* 80 g (MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Śliwka 150 g, Sałata zielona 20 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g (SOJ), Sałatka jarzynowa – dieta* 80 g (MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Sałata zielona 20 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU, PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Szpinak gotowany z olejem* 125 g (GLU PSZ), Cukinia gotowana z pomidorami* 125g, Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU, PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Szpinak gotowany z olejem* 125 g (GLU PSZ), Cukinia gotowana z pomidorami* 125g, Kompot z aronii* b/c 250 m

Jadłospis 02.10.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (plamiak) -warzywny 50 g (RYB), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łato przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (plamiak) -warzywny 50 g (RYB), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU, PSZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z makaronem dieta  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kopytka ziemniaczane *. 200 g ( GLU, PSZ, JAJ), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Surówka wielowarzywna z olejem 125 g (SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g

Dieta z ograniczeniem łato przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem dieta  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 200g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Surówka wielowarzywna z olejem 125 g (SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g