Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

Jadłospis 04.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt
Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt ( MLE), Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g ( SEL)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Szynka z piersią indyczą- wędlina drobiowa
grubo rozdrobniona, parzona,w osłonce niejadalanej 50 g (SOJ, SEL), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 50 g ( SEL), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 03.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml ( MLE, GLU, JĘCZ),Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml,Cukier 5g (saszetka) 2 szt,Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z ryby gotowanej (łosoś) z warzywami, 50 g (RYB, SEL), Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Mus owocowy 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z ryby gotowanej (łosoś) z warzywami 50 g (RYB, SEL), Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 50 g, Mus owocowy 1 szt, Rzodkiew biała 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Solferino z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g ( GLU PSZ,JAJ), Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ), Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno, tarta 125 g (MLE), Szpinak gotowany z olejem.* 125 g ( GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Solferino z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Pieczeń rzymska wieprzowa 150 g ( GLU PSZ,JAJ), Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ), Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno, tarta 125 g (MLE), Szpinak gotowany z olejem.* 125 g ( GLU PSZ, MLE), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 m

Jadłospis 02.12.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU, OW), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kiwi 1 szt, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Pierś gotowana premium, produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kiwi 1 szt, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Wielowarzywna z ziemniakami  350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Wielowarzywna z ziemniakami  350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU, ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj 50 g ( JAJ, MLE), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Pomidor 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g ( JAJ, MLE), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g, Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Pomidor 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU PSZ, JAJ,RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 125 g ( GLU, PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), Ryba pieczona (Dorsz) 150 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane  200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 125 g ( GLU, PSZ, SEL)

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g ( SOJ), Sałatka jarzynowa – dieta 80 g ( MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Sałata zielona 20 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g ( SOJ), Sałatka jarzynowa – dieta ()* 80 g ( MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Sałata zielona 20 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD


Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Szpinak gotowany z olejem* 125 g ( GLU PSZ), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Szpinak gotowany z olejem* 125 g ( GLU PSZ), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50 g (RYB), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt (MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50 g (RYB), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt (MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z makaronem dieta 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Kopytka ziemniaczane *. 200 g ( GLU PSZ,JAJ), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL), Surówka z marchwi drobno tarta 125 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g

Dieta z ograniczaniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem dieta 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki 200 g, Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL), Surówka z marchwi drobno tarta 125 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g

 

Jadłospis 26.11.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLUPSZ,),Masło extra 82% 10 g ( MLE,),Dżem 25 g 2 szt, Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejadalnej 50 g,Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml,Cukier 5g (saszetka) 2 szt
Sałata lodowa 20 g,Jabłko 1 szt.,Pomidor 80 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony
parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Sałata lodowa 20 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,),Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,).

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 150 g, Sos meksykański z fasolą 80 g ( GLU PSZ,),Surówka z kapusty białej z koperkiem i z olejem 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 150 g, Sos własny () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,),Surówka z kapusty białej z koperkiem i z olejem 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

 

 

 

Jadłospis 25.11.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,),Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT,),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,),Masło extra 82% 10 g ( MLE,),Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,),Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml,Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kiwi 1 szt, Ogórek kiszony 50 g,Pomidor 50 g,
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,),Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kiwi 1 szt, Ogórek kiszony 50 g, Pomidor 50 g, ),Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE).

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z ziemniakami*() 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL,), Makaron 200 g (GLU PSZ,),Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,),Mus z truskawek* 125 g,Surówka z selera i jabłka () 125 g ( MLE, SEL,),
Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z ziemniakami*() 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,),Surówka z selera i jabłka () 125 g ( MLE, SEL,),Mus z truskawek* b/c 125 g, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

 

Jadłospis 22.11 2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5 g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Twaróg półtłusty 50 g ( MLE,), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rukola 10 g, Jabłko 1 szt, Jogurt truskawkowy 150g 1 szt (MLE,), Pomidor 90g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,),Twaróg półtłusty 50 g ( MLE,),Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy, średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rukola 10 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,), Pomidor 90 g.

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny () 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g,Surówka z kapusty kiszonej z olejem ()
125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem () 125 g ( SEL,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny () 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g, Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,),Surówka z kapusty kiszonej z olejem ()
125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem () 125 g ( SEL,),Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml.

 

 

Jadłospis 21.11.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,),
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Dżem 25 g 2 szt, Pasztet z fasoli () 50 g (GLU PSZ,JAJ,), Banan 1szt. 1 szt,Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomidor 100 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,),
Masło extra 82% 10 g (MLE,), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,),
Pasztet z fasoli () 50 g (GLU PSZ, JAJ,), Jabłko 1 szt,Pomidor 100 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,), Sos boloński z mięsa wp () 200 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,),Surówka z rzodkwi i jabłka () 125 g
(MLE,), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,), Sos boloński z mięsa wp ()- dieta 200 g,(GLU PSZ, SEL,),Surówka z rzodkwi i jabłka () 125 g
(MLE,), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

 

jadłospis 20.11.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,),Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Paprykarz rybno (plamiak) -warzywny() 50 g (RYB,), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE,),Papryka świeża 50 g
Jabłko 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,), Pomidor 50 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych  węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona
50 g (SOJ, MLE,), Paprykarz rybno (plamiak) -warzywny() 50 g (RYB,), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt , Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,), Pomidor 50g.

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Surówka z marchwi i chrzanu () drobno tarta 125 g (MLE, S02,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml.

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych  węglowodanów

Ziemniaczana () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,), Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g, Surówka z marchwi i chrzanu () drobno tarta 100 g (MLE, S02,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml.

 

 

 

Jadłospis 19.11.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE,), Dżem 25 g 2 szt, Pomidor 80 g,Gruszka 1szt. 150 g
Kefir 150g 1 szt ( MLE,), Sałata zielona 20 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE,), Pomidor 80 g,Gruszka 1szt. 1 g
Kefir 150g 1 szt ( MLE,),Sałata zielona 20g.

 

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z grysikiem dieta () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g, Filet z kurczaka gotowany 150 g, Sos pietruszkowy () 80 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Marchew gotowana z olejem () 125 g, Surówka wykwintna z olejem b/c 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z grysikiem dieta () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Filet z kurczaka gotowany 150 g, Sos pietruszkowy () 80 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200
g, Marchew gotowana z olejem () 125 g, Surówka wykwintna z olejem b/c 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.

 

Jadłospis 18.11.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 50 g, Rukola 10 g, Pomidor 90 g, Banan 1szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 50 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Rukola 10 g, Pomidor 90 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek () z/c z cynamonem 150 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,),Kompot z aronii* b/c 250 ml
Surówka z marchwi z olejem ()drobno tarta 125 g,Fasolka szparagowa z wody* 125 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Klopsik wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,),Sos własny () 50 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z marchwi z olejem ()drobno tarta 125 g, Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

 

Jadłospis 15.11.2024r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE,), Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce
niejadalnej 50 g, Sałata zielona 20 g, Śliwka 150 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,), Pomidor 80 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Sałata zielona 20 g, Śliwka 150 g,Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomidor 80g.

 

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z zacierką () 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ), Ryba smażona (Miruna) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g,Surówka z kapusty kiszonej z olejem ()
125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 125 g (SEL,), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z zacierką () 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ), Ryba gotowana (Miruna) 150 g ( RYB,), Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem ()125 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 125 g (SEL,),Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml.