Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Za usługę przygotowania oraz dostarczenia posiłków dla naszej placówki odpowiedzialna jest firma

CATERMED  Sp. z o. o. będąca częścią grupy Rekeep Polska S.A.

Archiwum Jadłospisów

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Serek kanapkowy mini o smaku, śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt (MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pierś gotowana premium-dr,produkt, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 2 szt ( MLE), Ogórek świeży 50 g, Pasta z kalafiora z natką pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Mandarynka 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno warzywny  (z mięsa wieprzowego) 200 g ( GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Sos mięsno warzywny  (z mięsa wieprzowego) 200 g ( GLU PSZ, SEL), Brokuł gotowany* 125 g, Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta 125 g ( SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE), Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g (SEL)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Szynka z piersią indyczą- wędlina drobiowa grubo rozdrobniona, parzona,w osłonce niejadalanej 50 g ( SOJ, SEL), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Sałatka jarzynowa z olejem* 80 g (SEL), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Grysikowa 350 ml ( GLU PSZ, SEL), Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 150 g (GLU PSZ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ogórek kiszony z cebulką z olejem 125 g, Dynia z wody z dodatkiem ziół * 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Siemianowice Śląskie 22.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet z ciecierzycy* 50 g ( GLU PSZ, JAJ), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Sałata zielona 20 g, Pomidor 80 g, Jabłko 1 szt, Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet z ciecierzycy* 50 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt, Pomidor80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL), Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ), Fasolka szparagowa z wody* 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem 125 g ( SEL), Kompot z aronii* b/c 250 m

Siemianowice Śląskie 18.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj 50 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt,, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g ( JAJ, MLE), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g, Sałata 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Dorsz) 150 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn oprószany z olejem  125 g ( GLU, PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL)ml, Ryba pieczona (Dorsz) 150 g ( RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 125 g ( GLU,PSZ, SEL)

 

Jadłospis17.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g ( SOJ), Sałatka jarzynowa* dieta 50 g ( MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Mandarynka 1 szt, Rzodkiew biała 50 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 50 g ( SOJ), Sałatka jarzynowa* dieta 50 g ( MLE, SEL), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Mandarynka 1 szt, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ), Rzodkiew biała 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL ), Fasolka po bretońsku 400 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL, GOR), Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Szpinak gotowany z olejem 125 g ( GLU PSZ,), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana  350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kaszotto jęczmienne z mi esem wieprzowym i warzywami 300g (SEL, GLU, JECZ), Sos pomidorowy 80ml (GLU, PSZ), Szpinak gotowany z olejem 125g(GLU, PSZ, MLE), Cukinia gotowana z pomidorami 125g, Kompot z aronii 125ml

Jadłospis 16.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (łosoś)-warzywny* 50 g ( RYB, SEL), Serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20g 2 szt ( MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (łosoś)-warzywny* 50 g ( RYB, SEL), Serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20g 2 szt ( MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z makaronem dieta 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL),Kopytka ziemniaczane *. 200 g ( GLU PSZ, JAJ), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL), Surówka z marchwi drobno tarta 125 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem dieta 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki gotowane 200 g ( GLU PSZ, JAJ), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL), Surówka z marchwi drobno tarta 125 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Fasolka szparagowa z wody* 125 g

Jadłospis 15.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 50 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Pomidor 50 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL ), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 150 g, Sos meksykański z fasolą 80 g ( GLU, PSZ), Surówka z kapusty białej z koperkiem i z olejem 125 g, Buraczki gotowane 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL ), Ryż na sypko z kurkumą 200 g, Szynka wieprzowa pieczona 150 g, Sos meksykański z fasolą 80 g ( GLU, PSZ), Surówka z kapusty białej z koperkiem i z olejem 125 g, Buraczki gotowane 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

Jadłospis 14.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Kiwi 1 szt, Ogórek kiszony 80 g, Sałata zielona 20 g, Jogurt brzoskwionowy 150g 1 szt ( MLE)

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE), Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Kiwi 1 szt, Ogórek kiszony 80 g, Sałata zielona 20 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g ( GLU, PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE), Surówka z selera i jabłka  125 g (MLE, SEL), Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Twaróg półtłusty 100 g ( MLE), Surówka z selera i jabłka  125 g (MLE, SEL), Mus- przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 m

Jadłospis 11.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Jabłko 1 szt, Jogurt truskawkowy 150g 1 szt (MLE), Ogórek świeży 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE). Ser żółty 50 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g, Rzodkiew biała 50 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek świeży 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny 350 ml ( MLE,SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny 350 ml ( MLE,SEL, GLU JĘCZ), Pulpet rybny (Łosoś) 150 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 125 g ( SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 10.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g  (PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Pasztet z fasoli 50 g ( GLU PSZ,JAJ), Banan 1szt. 1 szt, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE), Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Pasztet z fasoli 50 g ( GLU PSZ,JAJ), Jabłko 1 szt, Pomidor 80 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE), Sałata zielona 20 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wp  200 g ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka 125 g (MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Sos boloński z mięsa wp  200 g ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Surówka z rzodkwi i jabłka 125 g (MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 125 g, Kompot z aronii* b/c 250 m

 

Jadłospis 09.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE,GLU OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50 g (RYB), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt , Jogurt truskawkowy 150g 1 szt (MLE), Ogórek świeży 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE), Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 50 g (RYB), Papryka świeża 50 g, Jabłko 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Ogórek świeży 50 g

 

OBIAD Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ,SEL), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno tarta 125 g (MLE, S0J), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ,SEL), Cukinia gotowana z pomidorami* 125 g, Surówka z marchwi i chrzanu drobno tarta 125 g (MLE, S0J), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 08.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g, (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser żółty 50 g (MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pomidor 90 g, Pomarańcza 1 szt., Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Rukola 10 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Masło extra 82% 10 g ( MLE), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, Ser żółty 50 g (MLE), Pomidor 90 g, Pomarańcza 1 szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Rukola 10 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Jarzynowa z grysikiem dieta 350 ml, (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g, Filet z kurczaka gotowany 150 g, Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 125 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Dieta z ograniczaniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z grysikiem dieta 350 ml, (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g, Filet z kurczaka gotowany 150 g, Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 125 g, Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 125 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jadłospis 07.04.2025r.

Śniadanie

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,),Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 100 g, Ogórek kiszony 50 g, Banan 1szt.,Jogurt owoce brzoskwiniowy 150g 1 szt ( MLE,).

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,),Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty
lodowej 100 g, Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Ogórek kiszony 50 g, Jabłko 1 szt , Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,).

Obiad

Dieta podstawowa

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek () z/c z cynamonem 150 g, Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,),Kompot z aronii* b/c 250 ml
Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 125 g.

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos własny () 50 ml (GLU PSZ, SEL,),Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 125 g Fasolka szparagowa z wody* 125g, Kompot z aronii* b/c 250 ml.

 

Jadłospis 04.04.2025r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Papryka świeża 50 g, Pomarańcza 1 szt., Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Rzodkiew biała 50 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj 50 g (JAJ, MLE), Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Papryka świeża 50 g, Pomarańcza 1 szt. 1 szt, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE), Rzodkiew biała 50 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Dyniowa z zacierką * 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Morszczuk) 150 g (GLU PSZ, JAJ,RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo

Dyniowa z zacierką * 350 ml ( GLU, PSZ, MLE, SEL), Ryba gotowana (Morszczuk) 150 g (RYB), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 125 g, Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 125 g (SEL), Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml