Logotypy UE

Program „Dobry Posiłek w Szpitalu”

Szanowny Pacjencie,

miło nam poinformować o udziale naszego Szpitala w programie „Dobry posiłek w szpitalu”, którego głównym celem jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych.

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony na której znajdziecie Państwo aktualny jadłospis, zdjęcia posiłków oraz wsparcie edukacyjne umożliwiające Państwu pierwsze kroki w kierunku utrwalenia bądź polepszenia nawyków żywieniowych.

Jadłospis 15.11.2023r.pdf

ŚNIADANIE

DIETA PODSTAWOWA

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU,PSZ, GLU, ŻYT, ), Chleb Graham 50 g (GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Dżem 25 g 2 szt, Szynka Beskidzka- wieprzowa, parzona 50 g (SOJ, MLE), Papryka konserwowa 50 g, Mandarynki 1 szt

Zdjęcie śniadania diety podstawowej z jadłospisu z dnia 15.11.2023

DIETA CUKRZYCOWA

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU, PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 50 g (SOJ, MLE) Papryka konserwowa 50 g, Mandarynki 1 szt

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej z jadłospisu z dnia 15.11.2023

OBIAD

DIETA PODSTAWOWA

Pomidorowa z makaronem 350ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Kopytka ziemniaczane * 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, ), Sos koperkowy () 80 ml (GLU PSZ,MLE, SEL, ), Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 200 g (GLU PSZ, ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

DIETA CUKRZYCOWA

Pomidorowa z makaronem  350ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, ), Sos koperkowy () 80 ml (GLU PSZ,MLE, SEL, ), Ziemniaki () 250 g, Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 200 g (GLU PSZ, ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 

Zdjęcie obiadu diety podstawowej z jadłospisu z dnia 15.11.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 16.11.2023r.pdf.

ŚNIADANIE

DIETA ŁATWO STRAWNA

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU,PSZ, ) Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ, ), Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt, (MLE, ), Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE, ) Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Sałatka jarzynowa – dieta 50 g ( MLE, SEL, )

DIETA CUKRZYCOWA

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE, ), Pasta z twarogu i cebuli 50 g ( MLE, ), Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt 1 szt, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Sałatka jarzynowa 50 g ( MLE,SEL, )

OBIAD

DIETA ŁATWO STRAWNA

Koperkowa z ryżem 350 ml ( MLE, SEL), Ziemniaki 200 g, Filet z kurczaka gotowany 100 g, Sos pomidorowy 80 ml (GLU, PSZ), Szpinak gotowany z olejem 200 g (GLU PSZ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Jogurt brzoskwiniowy 150g  1 szt ( MLE)

DIETA CUKRZYCOWA

Ogórkowa z ryżem 350 ml ( MLE,SEL), Ziemniaki 200 g, Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ), Filet z kurczaka gotowany 100 g, Surówka z marchwi i jabłka () 200 g (MLE), Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

 

 

Jadłospis 17.11.2023r.pdf.

ŚNIADANIE

DIETA ŁATWO STRAWNA

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLUPSZ, MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU,PSZ), Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem -dieta 50 g, (JAJ, MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta warzywna* 50 g ( SEL), Sałata zielona 10 g, Jabłko 1 szt

DIETA CUKRZYCOWA

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1szt (GLU,PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem  50 g(JAJ, MLE), Polędwica delikatna- produkt blokowy drobiowo-wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 50 g, Sałata zielona 10 g, Pasta warzywna 50 g ( SEL), Mandarynki 2 szt

OBIAD

DIETA ŁATWO STRAWNA

Barszcz czerwony z ziemniakami  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba w folii (Miruna) 100 g ( RYB), Ziemniaki 200 g, Brokuł gotowany 200 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt

DIETA CUKRZYCOWA

Barszcz czerwony z ziemniakami  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba gotowana (Miruna) 100 g (RYB), Ziemniaki 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g, Kompot owocowy z jabłkami  b/c 250 ml, Sok pomidorowy 0,3l 1 szt

Jadłospis 20.11.2023r. pdf.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Pasta mięsno-warzywna,z mięsa drobiowego udziec 50 g (SEL), Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), Roszponka 10 g, Pomidor 50 g, Banan 1szt. 1 szt

Dieta cukrzycowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Pasta mięsno-warzywna,z mięsa drobiowego udziec 50 g ( SEL), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ ), Roszponka 10 g, Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt

OBIAD

Dieta podstawowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek prażonych 150 g, jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE), Kompot owocowy* b/c 250 ml, Surówka z marchwi i jabłka 120 g (MLE)

Dieta cukrzycowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Ryż na sypko (brązowy) 200 g, Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 100 g, Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL), Surówka z marchwi i jabłka 200 g (MLE), Kompot owocowy* b/c 250 ml, Surówka z marchwi i jabłka 120 g (MLE)

Jadłospis 21.11.2023r.

ŚNIADANIE

DIETA ŁATWOSTRAWNA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ ), Masło extra 82% 10 g (MLE, ), Pierś gotowana- wyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka mleka, parzony,zawiera dodaną wodę w osłonce 50 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Sałata zielona 10 g, Pomidor 50 g, Jabłko 1 szt

DIETA CUKRZYCOWA

 

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Masło extra 82% 10 g (MLE), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Pierś gotowana- wyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka mleka, parzony, zawiera dodaną wodę w osłonce 50 g ( MLE), Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1 szt (MLE), Sałata zielona 10 g, Pomidor 50 g, Śliwka 1 szt

OBIAD

 DIETA ŁATWOSTRAWNA

Jarzynowa z grysikiem dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL ), Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU, JĘCZ), Schab duszony 150 g, Sos pietruszkowy () 80 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 130g Kalafior gotowany 120 g, Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml

DIETA CUKRZYCOWA

Jarzynowa z grysikiem dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL ), Schab duszony 150 g, Sos pietruszkowy 80 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ ), Fasolka szparagowa z wody* 200 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Surówka wykwintna z olejem b/c 120 g (JAJ, GOR)

Jadłospis 22.11.2023r.

ŚNIADANIE

DIETA ŁATWOSTRAWNA

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE,GLU OW), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Bułka pszenna długa krojona 50 g(GLU PSZ), Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (miruna)-warzywny, 50 g (RYB), Miód (25g) 2 szt, Pomidor 50 g, Sałata lodowa 10 g, Jabłko 1 szt

DIETA CUKRZYCOWA

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU,PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (miruna)-warzywny 50 g (RYB),  Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g ( SOJ), Pomidor 50 g, Sałata lodowa 10 g, Jabłko 1 szt

OBIAD

DIETA ŁATWOSTRAWNA

Ziemniaczana  350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos koperkowy 80 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Cukinia gotowana z pomidorami* 150 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Surówka z marchwi 120 g ( MLE)

DIETA CUKRZYCOWA

Ziemniaczana  350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL ), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ), Mięso z szynki wieprzowej gotowanej 150 g, Sos koperkowy () 80 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Fasolka szparagowa z wody* 150 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Surówka z marchwi 120 g ( MLE )

 

Jadłospis 23.11.2023r.

ŚNIADANIE

DIETA PODSTAWOWA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Pasta z fasoli 50 g, Pomidor 50 g, Sałata zielona 10 g, Mandarynki 2 szt.

DIETA CUKRZYCOWA

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Szynka tostowa- drobiowa, średniorozdrob. 50 g (SOJ, GOR), Pasta z fasoli 50 g, Pomidor 50 g, Sałata zielona 10 g, Mandarynki 2 szt

OBIAD

DIETA PODSTAWOWA

Ogórkowa z ryżem 350 ml (MLE,SEL), Ziemniaki 200 g, Kotlet drobiowy panierowany 150 g (GLU PSZ, JAJ), Surówka z marchwi i jabłka 200 g (MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet warzyw gotowanych królewski 120 g

 

DIETA CUKRZYCOWA

Ogórkowa z ryżem 350 ml (MLE,SEL), Ziemniaki 200 g, Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ), Filet z kurczaka gotowany 150 g, Surówka z marchwi i jabłka 200 g (MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet warzyw gotowanych królewski 120 g

Jadłospis 24.11.2023r.

ŚNIADANIE

DIETA ŁATWOSTRAWNA

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE),Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ),Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Twaróg półtłusty 50 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 50 g, Rukola 10 g, Pomidor 50 g, Mandarynki 2 szt

 

DIETA CUKRZYCOWA

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Bułka graham- pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Twaróg półtłusty 50 g (MLE) Szynkowa z indyka-produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 50 g, Sałata zielona 20 g, Pomidor 50 g, Śliwka 2 szt

 

 

 

OBIAD

DIETA ŁATWOSTRAWNA

Barszcz czerwony z ziemniakami  350ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki 200 g, Ryba gotowana (Miruna) 150 g ( RYB), Warzywa po grecku () 200 g ( GLU PSZ,SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Brokuł gotowany* 120 g.

 

DIETA CUKRZYCOWA

Barszcz czerwony z ziemniakami 350ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki 200 g, Ryba gotowana (Miruna) 150 g ( RYB), Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Brokuł gotowany 120 g.

 

 

Jadłospis 27.11.2023r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU, PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU, ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Miód (25g) 2 szt, Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Śliwka 60g 1 szt, Pomidor 50 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta cukrzycowa

Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Śliwka 60g 1 szt, Pomidor 80 g

OBIAD

Dieta podstawowa

Żurek z ziemniakami z kiełbasą  ZSM 350 ml (SEL, GLU ŻYT), Makaron 200 g (GLU PSZ), Udziec z indyka b/s b/k 100 g, Sos własny () 80 ml (GLU PSZ, SEL), Szpinak gotowany z olejem* 120 g, (GLU PSZ), Surówka z kapusty białej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250

Dieta cukrzycowa

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU, PSZ), Udziec z indyka b/s b/k 100 g, Sos własny  80 ml (GLU PSZ, SEL), Buraczki gotowane 120 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Surówka z kapusty białej z olejem 100 g

 

Jadłospis 28.11.2023r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z soczewicy czerwonej 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g, (saszetka) 2 szt, Sałata zielona 20 g, Mandarynki 1 szt, Pomidor 80 g, Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE)

Dieta cukrzycowa

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasta z soczewicy czerwonej 50 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Sałata zielona 20 g, Mandarynki 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Kefir 1,5% tł 150g  ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Brokułowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Szynka wieprzowa gotowana 100 g, Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL), Sałata zielona z kefirem 60 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Marchew gotowana z olejem 120 g

Dieta cukrzycowa

Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ), Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL), Sałata zielona z kefirem 60 g ( MLE), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Marchew gotowana z olejem 120 g

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g, (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz szczeciński 50 g (RYB, SOJ), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Gruszka 1szt. 150 g, Pomidor 80 g, Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 2 szt ( MLE), Jogurt brzoskwiniowy 150g 1 szt ( MLE)

Dieta cukrzycowa

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Paprykarz rybno (miruna)-warzywny 50 g (RYB), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Gruszka 1szt. 150 g, Pomidor 80 g, Serek kanapkowy mini serek twarogowy, śmietankowy 30g Hochland 2 szt ( MLE), Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ), Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

OBIAD

Dieta podstawowa

Pomidorowa z makaronem  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kopytka ziemniaczane * 200 g ( GLU, PSZ, JAJ, MLE), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ), Sos koperkowy 80 ml (GLU PSZ,MLE, SEL), Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 100 g (GLU PSZ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 120 g

Dieta cukrzycowa

Pomidorowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ, ), Sos koperkowy  80 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL), Ziemniaki  250 g, Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 100 g (GLU PSZ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 120 g

Jadłospis 30.11.2023r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g, (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pasztet drobiowy z kurnej półki 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Banan 1szt. 1 szt, Pomidor 80 g, Twarożek 50 g (MLE), Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE, )

Dieta cukrzycowa

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Pierś gotowana- wyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka mleka, parzony, zawiera dodaną wodę w osłonce 50 g ( MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Jabłko 1 szt, Twarożek 50 g (MLE), Pomidor 80 g

KOLACJA

Dieta podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Ser topiony 50 g (MLE), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Papryka świeża 100 g

Dieta cukrzycowa

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Serek homo.o smaku naturalnym z, ziołami 50 g (MLE), Papryka świeża 100 g

Jadłospis 01.12.2023r.

ŚNIADANIE

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml ( GLUPSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE), Dżem 25 g 2 szt, Pasta z jaj z koperkiem -dieta 50 g (JAJ, ML ), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Śliwka szt 1 szt, Pomidor 80 g, Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)

Dieta cukrzycowa

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU, PSZ), Masło extra 82% 10 g ( MLE ), Pasta z jaj z koperkiem dieta 50 g (JAJ, MLE), Sałata zielona 20 g, Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Śliwka 1 szt, Pomidor 80 g, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)

OBIAD

Dieta podstawowa

Barszcz czerwony z ziemniakami 350ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba smażona (Miruna) 100 g ( GLU, PSZ, JAJ, RYB), Ziemniaki 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 120g (GLU, PSZ, SEL)

Dieta cukrzycowa

Barszcz czerwony z ziemniakami  350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryba w folii (Miruna) 100 g ( RYB), Ziemniaki 200 g, Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, Bukiet jarzyn oprószany z olejem 120g (GLU PSZ, SEL)