Jadłospis 04.11.2025r.
Śniadanie
Dieta podstawowa
Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,), Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Cukier 5g (saszetka) 2 szt, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,), Ser żółty 50 g (MLE,), Sałata zielona 20 g, Ogórek kiszony 80 g, Jabłko 1 szt .

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Schab Ojca Grzegorza-wędlina
wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,), Ser żółty 50 g (MLE,), Sałata zielona 20 g, Jabłko 1 szt, Ogórek kiszony 80 g.

Obiad
Dieta podstawowa
Grochowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL,), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE,),Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU
JĘCZ,), Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 100 g ( MLE,), Szpinak gotowany z olejem.* 100 g (GLU PSZ, MLE, ), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml.

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
Solferino z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos pietruszkowy* 50 ml ( GLU PSZ, MLE,),Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,), Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 100 g ( MLE,), Szpinak gotowany z olejem.* 100 g (GLU PSZ, MLE, ), Kompot z aronii i czarnej porzeczki* b/c 250 ml.